El passat 8 d' Octubre de 2015, vaig anar a la presentació de la Xarxa per donar suport a les famílies cuidadores de malalts dependents de Tarragona, amb el nom Jo cuido, cuida'm.
Promoguda per una part per L'Ajuntament de Tarragona i per altra banda per els professionals de la salut, les entitats de familiars de malats de en fermetats especifiques i entitats del àmbit del voluntariat.
S'han emmirallat amb la xarxa que funciona a Barcelona,
El primer fruit de la xarxa es la creació de una Guia de recursos.
Segons les fonts de la xarxa
"Aquesta guia de recursos va dirigida tant a les persones cuidadores, com a professionals i pretén facilitar informació sobre els recursos socials i sanitaris que poden ajudar a les famílies cuidadores en la cura dels seus familiars, oferint una atenció integral i integradora des d'una visió bio psicosocial i de manera interdisciplinària.
Es planteja com una guia dinàmica, oberta a noves incorporacions de recursos i actualitzar-la mitjançant revisions periòdiques. Està organitzada en forma de fitxes amb el nom de recurs, que ens ofereix, on trobar-lo, horaris i nom de la persona de contacte.
"Jo cuido, cuida'm"
La Xarxa està integrada per més d'una vintena d'associacions i col·lectius de les comarques de Tarragona.
Trobareu la Guia en aquest enllaç
https://dl.dropboxusercontent.com/u/29022725/Guia%20de%20Recursos%20per%20a%20persones%20cuidadores.pdf
Com a membre de una de aquestes famílies, felicito a les persones que han tingut aquesta brillant idea.
M' agradaria incorporar-me a la xarxa per aportar els serveis que estic oferint.
Es molt important millorar la qualitat de vida dels malalts i les seves famílies.
Per experiència pròpia, les noves tecnologies , aporten a les persones Dependents amb problemes visuals, dificultats en la manipulació del retoli, i dificultats amb l' aprenentatge, molts beneficis, entre els quals, podem destacar, l'exercici de la memòria, el exercici del dits, la coordinació de la ment i els dits, desenvolupar les seves habilitats mentals amb l'escriptura, augmentar la seva comprensió lectora, escoltar àudio llibres, relacionar-se amb altres persones a distància, compartir aficions, desenvolupar la seva relació interpersonal, a la hora de comentar les lectures, tindre una actitud pro activa.
Col·laboro un grup de persones que oferim a les entitats del tercer sector i voluntaris que ho desitgin, la formació, en cursos per a Monitors tan en programari com amb metodologia adients, perquè, aquests, al seu temps, pugin donar formació directament a les persones que ho necessiten.
Crec que podem sumar la nostra oferta per ajudar a les famílies cuidadores.
Volem aportar la reflexió de que hi ha persones dependents que poden ser útils a la societat, i de aquesta manera poden trobar el sentit de la vida.
Amb la mida que la persona malalta es mes autònoma, les persones cuidadores no estan tan lligades.
Amic lector, si desitges afegir-te a aquesta tasca, enviem un correu a la adreça diset@movistar.es
Jordi Montserrat Navarro
No hay comentarios:
Publicar un comentario